Tjen ekstra penge som studerende – Guide til online indkomst

Yo. Velkommen til endnu en high-end artikel frisk fra redaktørens bord. Tjen ekstra penge som studerende. Min guide til at etablere en stabil online indkomst direkte fra din computer. Er du interesseret?

Det er mange år siden jeg selv var studerende. Jeg husker dog tydeligt fornemmelsen af aldrig at have penge nok. Nye bøger – eller en ordentlig tur i byen? Den evige overvejelse 😉

Det er til gengæld ikke så mange år siden jeg blev færdig med at betale sidste afdrag på min enorme studiegæld. Jeg er glad for at det endeligt er overstået.

Det jeg vil fortælle dig om i den her artikel er, at du faktisk har mulighed for at lave en fornuftig indtjening online – hvis du har tid til at investere et par timer dagligt i projektet.

Den model jeg vil vise dig er stort set gratis at komme i gang med. Til gengæld kræver den temmeligt meget arbejde og vedholdenhed de første par måneder. Herefter bliver tingene mindre krævende.

Er du bare lidt nysgerrig? Du kan trygt læse videre. Det er ganske ufarligt.

Indledende overvejelser om sprog.

Hvis du kan læse og forstå denne tekst – så kan du tjene penge online!

If you can read and understand this text – then you will be able to make at least ten times as much money from your online activities.

Hvorfor nu det? Det er faktisk rimeligt indlysende. For at tjene penge online er du nødt til at sælge et eller andet. Du er også nødt til at have nogle kunder at sælge til.

Hvor mange mennesker i verden er det nu lige der taler dansk?

Og hvor mange mennesker i verden er det nu lige der taler engelsk?

Det er klart, at hvis du alligevel går i gang med at etablere en online virksomhed – så kan du ligesågodt gøre det på engelsk. Arbejdsindsatsen er den samme – det potentielle kundegrundlag er giga meget større. Yes?

Der er flere fordele ved at etablere sig på engelsk – men det kommer vi til senere.

Det er relativt simpelt at opbygge en succesfuld online virksomhed – Så hvorfor er der ikke flere der gør det?

Et godt spørgsmål, ikke? Lad os starte med at kigge på hvorfor alle i verden ikke har en fungerende online virksomhed – hvis det er så nemt.

Der er én altoverskyggende grund til dette: Folks mangel på vedholdenhed og tro på at det kan lykkedes.

Sandheden er: Alle der kan læse og skrive kan gøre det her – også dig. MEN – og dette er et kæmpe MEN – hvis du vil lykkedes med din nye online virksonhed er du nødt til at acceptere at det kræver tid og arbejde – og tilmed en god portion af begge dele.

Du er nødt til at bestemme dig for at holde dig til den plan jeg viser dig om et øjeblik (eller en anden velbegrundet plan). Du er nødt til at udvise viljestyrke og vedholdenhed. Det er den eneste vej i mål. Men hvis du besidder disse egenskaber – så kommer du i mål!

Hvis du bare leder efter at tjene lidt lette håndører – så er du landet på den forkerte artikel. Hvis det er tilfældet er jeg sikker på at du kan finde nogle online surveys at udfylde. De betaler jo nemt både to og tre kroner i timen.

I denne artikel – som er baseret på mine egne erfaringer – vil jeg vise dig den rigtige måde at opbygge din helt egen online virksomhed. En af de vigtigste egenskaber ved den model jeg vil vise dig er, at det ikke er en midlertidig ting.

Det er en virksonhed der kan genere en indtægt for dig mange år frem i tiden. Jeg viser dig hvordan du skaber et solidt fundament som du kan bygge videre på.

Hvis du virkelig bider tænderne sammen og hænger i, kan din virksonhed med tiden forvandle sig til en fuldtidsindkomst – og måske endnu mere.

Er du stadig intereseret? Er du indstillet på at levere et stort indledende arbejde af høj kvalitet – for senere at høste guldet af dit arbejde?

Ja? Jamen så går vi videre.

Definitonen på en succesfuld online business.

Lad os starte med at prøve at definere hvad en succesfuld online virksomhed er. Vi er nødt til at have et mål så vi kan styre skibet i den rigtige retning.

Så, jeg forsøger at formulere en slags definition. Det er muligt at din egen definition vil se lidt anderledes ud, men jeg er sikker på at vi er enige i hovedtrækkene.

  • En internet virksomhed er succesfuld når den genererer økonomisk overskud til indehaveren. Dette overskud skal være stort nok til at indehaveren føler at den tid og de penge der er investeret i projektet er givet godt ud. Desuden skal virksomheden i et eller andet omfang være sjov at drive – og dermed, alt i alt, bibringe ejeren både økonomisk overskud og en hvis portion glæde.

Hmm.. Det var sgu’ sværere end jeg lige regnede med – sådan at skrive en “ind-til-benet” definition. Ka’ du li’ den? Er du enig i den? Ellers smid glad en kommentar i boksen med forslag til forbedringer.

Anyways – jeg er sikker på du forstår hvad jeg mener. Succes er mange ting. Det jeg prøver at sige med definitionen er, at vi gerne vil tjene penge – og vi vil gerne have det lidt sjovt mens vi gør det. Desuden gider vi ikke bruge 40 timer om ugen på at tjene $20 – vel?

Okay – næste skridt. Hvordan kommer vi til det punkt hvor vi kan kalde os succesfulde – og hvordan forbliver vi der?

Du tjener penge ved at sælge et produkt

Først og fremmest. Hvis du gerne vil tjene penge på nettet kræver det at du har et eller andet at sælge. Jeg håber ikke at dette kommer som en total overraskelse for dig 😉

Hvad du sælger online er dybest set ligegyldigt – bare der er en hvis efterspørgsel på dit produkt. Jeg mener – hvis du gerne vil sælge brugte tandbørster – så bliver det måske lidt vanskeligt at nå dit succes-punkt. Men ellers – der er stort set et marked for alt – især hvis du etablerer dig på engelsk.

Du kan for eksempel sælge: fysiske produkter, digitale produkter, informations-produkter, affiliate-produkter – og du kan også simpelthen sælge reklameplads (f.eks. Google Ads).

Måske ved du allerede hvad du gerne vil sælge. Måske har du ingen anelse. No worries. Du kan finde hjælp til dette i den Step-by-Step Guide jeg omtaler senere i artiklen.

Lige nu kører vi videre med lidt mere overordnet forståelse af forretnings-modellen.

Vi gider ikke at betale for at få kunder i butikken!

Lige en hurtig bemærkning før vi går videre. Den model jeg er igang med at beskrive handler udelukkende om at skaffe kunder i butikken – gratis. Altså det der kaldes gratis “trafik”. Jeg vil altså ikke komme ind på hvordan man skaffer kunder ved hjælp af betalte annoncer m.m.

Betalte annoncer er selvfølgelig en mulighed hvis du gerne vil have flere kunder i butikken – hurtigere, men at lære at bruge betalte annoncer – uden at tabe penge på dem – er et helt kursus i sig selv. Derfor springer vi det over i denne artikel.

Og helt grundlæggende – du behøver ikke at betale for dine kunder. Hvis du følger anvisningerne i denne model så kommer de helt af sig selv!

Okay – lad os komme videre. I næste afsnit skal vi kigge på den chain-of-events (kæde af begivenheder – jeg kan ikke lige komme på et tilsvarende dansk udtryk) der kommer til at udgøre din succesfulde virksomhed.

Den gældende “Chain-of-events” som udgør en succesfuld online virksomhed

Dette er grundlæggende hvad vi gerne vil have til at ske. Hvordan vi skaffer kunder og hvordan vi får dem til at købe af os.

-> Kunden har et eller andet problem han ønsker en løsning på. Han har måske brug for information, et nyt produkt, hjælp til et produkt han allerede ejer, hjælp til et personligt problem. Hvad som helst. Bundlinien er, at han behøver hjælp og han er muligvis villig til at betale for denne hjælp.

-> Hvad gør langt de fleste folk når de leder efter information? De åbner Google og begynder at skrive forskellige ord og begreber i søgefeltet. Når de ser et søgeresultat der giver mening, så klikker de på dette resultat. Denne handling vil i 99,9% af tilfældene foregå på side ét af Googles søgeresultater. Ikke på side to eller tre. Derfor er det utroligt latterligt vigtigt at din online virksomhed er repræsenteret på side ét i Google!

-> Din kommende kunde finder dig altså på side ét i Google og klikker på resultatet. Herefter bevæger han sig over på din hjemmeside/blog (herefter blot kaldet blog – fordi jeg er for doven til at skrive hjemmeside/blog hele tiden). Når han ankommer til din blog mødes han af god og vedkommende information omkring hans problem – altså indhold du har produceret.

Indholdet på din blog kan være i form af: produkt anmeldelser, specifik information om hans problem, dine egne erfaringer med et produkt eller service.

Det vi ønsker at opnå er, at din kommende kunde føler at du ved noget om hans problem, at du forsøger at afhjælpe hans problem – at du hjælper ham til at tage et velbegrundet valg omkring løsningen af hans problem.

-> Lad os sige at du har en blog-post der handler om din egen erfaring med et bestemt produkt. Fortæl hvordan produktet har hjulpet dig. Var ærlig og ligefrem overfor din kunde. Skriv på en sådan måde, at kunden føler at du taler direkte til ham. Dette vil genere tillid til dig fra din kunde. Din kunde vil begynde at stole på hvad du har at sige og hvad du anbefaler. Nøglen her er aldrig at lyde som en sælger. Alle hader sælgere! Bare vær en god og hjælpsom ven.

-> Du har nu din kundes tillid. Et eller andet sted på din blog har du installeret et link til en reel salgs-side. Salgs-siden kan både være din egen online shop eller f.eks. et affiliate link til en tredjeparts-shop. Linket kan være i hvilken som helst form: tekst, banner, billede. Du vælger det der passer bedst ind i stilen af dit indhold.

-> Din kunde lander nu på salgs-siden. På nuværende tidspunkt er han ikke længere en “kold” kunde. Han er meget mere tilbøjelig til at købe på siden fordi han, efter at have fået hjælp og råd af dig, føler sig bedre informeret om produktet. Han har et mere positivt syn på produktet efter at have “talt” med dig – end han ville have haft hvis han ankom direkte til salgs-siden.

-> Din kunde køber produktet og du tjener penge. Og hvis ikke denne kunde køber, så gør den næste. Husk: din blog er på side ét i Google. Der vil komme kunder til din side 24/7 – hele året rundt.

Sådan fungerer modellen. Hvis du kan få ovenstående til at fungere – så har du en succesfuld online forretning du kan tjene penge på mange år ud i fremtiden.

Men – lad mig lige komme med et vildt gæt her. Nej – endnu bedre. Jeg vil læse dine tanker! Giv mig lige et øjebliks koncentration……

Yep. Jeg har det. Jeg ved hvad du tænker lige nu!

“Min blog på side ét i Google? Det er umuligt! Det kan ikke lade sig gøre!”

Aha – fantastisk. Du er jo slet ikke uintelligent 😉 Du har fat i noget helt afgørende her. Hvis vi ikke får ranket vores blog på side ét i Google – så falder hele modellen fra hinanden. Korrekt!

Hør så lige her! Kan du huske jeg startede med at skrive, at denne model kræver masser af tid og arbejde? Og at du er nødt til at bide dig fast og udvise vedholdenhed? Nu skal jeg fortælle dig hvorfor!

Du er nødt til at forstå hvordan Google “tænker”!

Google primære mission i denne verden er (ud over at tjene kassen) at give brugerne de bedste og mest relevante resultater på en given søgning. For hele tiden at kunne levere de bedste resultater kravler The Google-Bots hele tiden rundt og leder efter kvalitetsindhold. Når Google finder en side med kvalitetsindhold bliver denne side belønnet med gode rankings i søgereultaterne.

Dette betyder, at hvis du efterhånden er i stand til at fylde dit site med super kvalitetsindhold – så vil Google også belønne dig med gode rankings. Det vil resultere i at du begynder at få besøgende på din side.

Og hvis dit indhold er relevant og vedkommende for dine besøgende – så vil dine besøgende bruge mere tid på din side. De bliver for at læse hele din artikel – og måske flere af dine artikler. Google vil lægge mærke til at dine gæster er glade for dit indhold.

Snart vil Google begynde at betragte dig som en “autoritet” på dit område. Google er helt vild med autoriteter. Google vil begynde at elske dig – og ranke dig endnu bedre.

Efter et stykke tid vil du begynde at opleve en “snebold effekt”. Flere besøgende = Bedre rankings = Flere besøgende o.s.v.

Som du kan se: Nøglen til det hele er at skrive super kvalitetsindhold på din side!

Du har ret. At få din blog på side ét i Google ER umuligt – hvis du blot laver nogle få sider med indhold på din blog – og derefter giver op fordi du ikke ranker godt øjeblikkeligt.

Du er nødt til at lægge et stort stykke skrivearbejde – og blive ved med det indtil du opnår Googles kærlighed. Når først Google elsker dig – så bliver alting lettere!

“Long-tail keywords” – din genvej til gode rankings

Hvad er “keywords” (DA: søgeord el. søgeterm). Begrebet keyword kan både være et enkelt keyword eller en række ord sat sammen på en bestemt måde. Keywords er hvad folk skriver i søgefeltet på f.eks. Google.

Hvis vi ved præcis hvad folk skriver i søgefeltet på Google – hvilke præcise keywords de bruger – så kan vi bruge denne information til at bygge indhold, artikler, omkring disse keywords. Denne teknik vil generelt forbedre dine chancer for at ranke godt i Google.

Begrebet “Long-tail keyword” betyder et keyword der består af en længere række ord.

Et keyword kunne være: “windsurfing”

Et long-tail keyword kunne være: “how to improve my windsurfing skills”

Jeg vil ikke gå i dybden med keyword research i denne artikel. Jeg vil dog lige gøre dig opmærksom på to store fordele ved at bruge long-tail keywords – i modsætning til at bruge enkelt- eller korte keywords:

1) Hvis du bruger noget tid på at reseache keywords, vil du kunne finde long-tail keywords – altså en præcis kombination af ord vi ved folk bruger i deres søgninger – som ikke ret mange andre hjemmesider bruger. Det betyder at der er relativ lav konkurrence om disse keywords. Det er dermed lettere at ranke på side ét i Google.

2) Et long-tail keyword vil som oftest give dig meget mere information om hvad din potentielle kunde leder efter. Hvilket problem han søger en løsning på. Det enkle keyword “windsurfing” kan betyde hvad som helst. Leder vores potentielle kunde efter billeder af windsurfing, vil han gerne købe et board eller vil han bare være sikker på hvordan det staves? Vi har ingen chance for at vide det.

Med long-tail keyword’et “how to improve my windsurfing skills” ved vi næsten præcist hvordan vi kan hjælpe vores kunde: Giv ham nogle gode og gratis tips og råd – og anbefal derefter et online windsurfing kursus eller en fysiks bog.

At finde gode lav-konkurrence long-tail keywords vil være en vigtig del af dit arbejde med at skrive konge-godt indhold på din blog.

Husk dit mål – pengene er virkelige!

Så, du der. Frisk mod! Du har holdt ud og læst så langt som hertil. Det kan kun betyde at du faktisk besider egenskaberne viljestyrke og vedholdenhed. Tillykke.

Jeg ved godt at jeg har kastet tonsvis af information i hovedet på dig – og det er lidt svært at overskue det hele – men hør lige her….

Jeg har gode nyheder!

Når du først har sat hele modellen op – og du på et tidspunkt opnår Googles kærlighed – så bliver alting meget, meget nemmere.

Du når et punkt hvor du vil opleve en daglig lind strøm af nye besøgende til din blog. Du ligger godt placeret i Google – og fordi dine kunder stoler på dit fantastiske indhold og dine anbefalinger – så vil du også opleve et stabilt salg af dine produkter og services.

Efter dette punkt skal du bare koncentrere dig om at udbygge din virksomhed. Finde flere produkter at sælge. Skrive nyt godt indhold. Alt hvad du foretager dig vil kun øge din omsætning. Det er på denne måde at du med tiden kan forvandle din første online virksomhed til en fuldtids-indtjening – hvis du har lyst.

Og vi må endelig ikke glemme, at din virksomhed hører til i kategorien “passiv indkomst”. Godt nok har du ikke været speciel passiv med al det arbejde du har gjort. Men – når først det kører så passer din virksomhed sig selv i døgnets 24 timer. Du behøver ikke længere at være tilstede. Google sender besøgende til dine sider – de besøgende læser dit indhold – dine gæster har tillid til dine anbefalinger – dine gæster køber dine anbefalede produkter – du tjener penge!

Du skal også huske, at du kan passe din forretning fra din laptop. Du kan med andre ord sagtens tage på ferie i Spanien. Det har ingen betydning for din forretning. Så længe der er internetadgang – ja, så kan du passe din biks.

Er alt forstået? Så lad os få dig i gang

Hvis jeg lige tog et nyt hurtigt kig ind i dit trætte hoved – så ville jeg se en smule forvirring og en følelse af at være overvældet af information.

Jeg mener, jeg er sikker på at jeg har informeret dig grundigt – og at du har forstået hovedtrækkene i den beskrevne forretningsmodel.

Problemet er, at du stadig ikke er fuldt udstyret til at starte din nye virksomhed. Der er alle mulige praktiske ting du ikke aner hvordan du skal få til at virke. Og hvad skal du i det hele taget starte med?

Heldigvis ved jeg præcis hvad du har brug for!

Du har brug for en Step-by-Step Guide der kan hjælpe dig igennem opbygningen af de forskellige dele af modellen. En guide som bogstaveligt talt tager dig i hånden og viser dig vej fra start og helt frem til din virksomhed er ranket på side ét i Google – og du har en stabil indtjening.

Jeg ved hvor du kan finde sådan en guide. Og jeg ved at den virker!

Hvordan ved jeg den virker? Fordi den her side du sidder og kigger på lige nu, er et direkte resultat af at jeg selv har brugt den omtalte Step-by-Step Guide. Jeg mener – der er stor sansynlighed for at du har fundet denne side gennem Google. Altså virker guiden!

Du kan finde Step-by-Step Guiden hos et online community der hedder Wealthy Affiliate (Jeg hader navnet men elsker community’et)

Jeg er selv et stolt medlem af dette community – og det er der også op mod 100.000 andre der er.

Hos Wealthy Affiliate finder du ikke kun den gældende Step-by-Step Guide. Du finder som sagt også et gigantisk fællesskab hvor du kan få svar på alle dine spørgsmål vedrørende opstart og udbygning af din online forretning.

Og hør lige her:

Det er gratis at join’e – Yep. Gratis.

Så, jeg tænker du gerne vil vide lidt mere om Online Community’et Wealthy Affiliate – Yes??

Godt – så skal du bare læse min anmeldelse af Wealthy Affiliate.

I anmeldelsen finder du en tilbundsgående gennemgang af hvad de tilbyder – og du finder også et link til deres hjemmeside.

LÆS MIN ANMELDELSE AF WEALTHY AFFILIATE HER (Link åbner i ny fane)

Hvis du vælger at sign’e op så står jeg klar indenfor til at byde dig velkommen til WA – og det gør resten af community’et også.

Tjek det ud!

LÆS MIN ANMELDELSE AF WEALTHY AFFILIATE HER (Link åbner i ny fane)

Det var alt folkens – jeg er ganske tom for ord

Tak fordi du kiggede forbi. Jeg håber du er blevet bare en smule klogere på det hele – og at du har fundet inspiration i min artikel.

Én sidste ting: Vil du gøre mig den tjeneste at smide en kommentar i boksen? Eller hvis du har spørgsmål til artiklen. Eller hvis du har erfaringer du kan dele. Jeg tjekker kommentarer mindst et par gange om ugen – jeg skal nok svare.

Jeg vil vildt gerne se hvad du har at sige – og det vil de andre læsere af denne artikel også. Så tak for det – dude!

May peace and money come your way.

Ses.

Niels.

FreeLivingAcademy.dk

Yeah - Følg & Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *