Passiv indkomst med online produkter – Sådan gør du!

Jeps, så er vi her igen på min fantastiske blog,  Free Living Academy. Det er her du kan finde svar på ethvert spørgsmål om internet marketing. I dag skal vi kigge på et begreb der får alle up-coming internet marketers til at spidse ører – passiv indkomst med online produkter. Hvad er online passiv indkomst – og hvordan etablerer du din egen online passiv indkomst business?

Passiv indkomst – sådan helt grundlæggende

Passiv indkomst med online produkterLad os lige tage et hurtigt kig på hvad passiv indkomst egentlig er. Sådan skåret helt ind til benet. Passiv indkomst betyder bare at du tjener penge uden at løfte en finger. Det er ikke underligt at så mange gerne vil høre mere om det 😉

Faktisk har mange mennesker allerede en form for passiv indkomst. Hvis du er blandt de heldige der har penge i banken – så giver banken dig renter af dit indestående. Dette er passiv indkomst – måske i sin simpleste form.

Ligeledes, hvis du har placeret penge i aktier og obligationer, så vil disse over tid give udbytte (forhåbentlig). Dette er også passiv indkomst.

Men eftersom du er i gang med at søge på hvad online passiv indkomst er for en størrelse – er det sikkert noget helt speciel du er på udkig efter. Nemlig passiv indkomst i forbindelse med internet marketing.

Passiv indkomst i internet marketing

Passiv indkomst som begreb i internet marketing betyder, at du har etableret en eller anden slags business der generer penge på autopilot. Som regel 24/7 året rundt. Business’en er sat op sådan at den tiltrækker kunder og konverterer (laver salg) uden at du deltager aktivt i processen.

At dette overhovedet kan lade sig gøre skyldes selvfølgelig det “magiske” internet. Hvis din business er sat rigtigt op så behøver du ikke personale, din forretning er altid åben og dine kunder betaler gennem en eller anden form for online betalingsservice.

I denne artikel vil jeg vise dig nogle af principperne for hvordan du etablerer en business som genererer en passiv indkomst med online produkter.

For forståelsens skyld skal vi først lige kigge på forskellen mellem en passiv indkomst-business og en ikke-passiv indkomst business.

Passiv eller ikke-passiv business

En ikke-passiv online indkomst business betyder, at du er nødt til at foretage en eller anden handling for at dine kunder kan modtage deres produkt – at handlen kan gennemføres. For at tydeliggøre dette kommer her et par eksempler:

 • Du åbner en Shopify butik. Du køber fysiske produkter fra en leverandør. Du opbevarer dine varer, dit lager, i garagen. Når en kunde køber i din butik skal du håndtere ordren. Du skal pakke og sende produktet. Du skal yde kundeservice hvis din kunde har et spørgsmål – eller hvis der er noget galt med varen. Hvis din Shopify butik har succes så har du travlt. Denne model er ikke-passiv indkomst.
 • Du åbner en konsulent virksomhed. Din virksomhed sælger ansigt-til-ansigt konsultationer via Skype. Din kunde køber en pakke der inkluderer én times konsultation pr. uge. Du skal forberede dig til denne konsultation og du skal gennemføre selve konsultationen. Du har succes med din virksomhed. Du har til hver en tid 20 betalende kunder. Dette er et fuldtidsjob. Men helt klart en ikke-passiv indkomst.

Okay, lad os kigge på et par passiv indkomst eksempler:

 • Denne her er faktisk meget populær. Jeg er sikker på du selv har mødt den online: Du ved en masse om at lave mad. Du har mange gode opskrifter. Du placerer alle dine opskrifter på en hjemmeside. Måske laver du også tilhørende videoer til dine opskrifter. På samme side som dine opskrifter placerer du Google Ads (annoncer som Google leverer). Din hjemmeside har mange besøgende som kan lide dine opskrifter. Nogle af disse besøgende klikker på dine annoncer. Når de klikker tjener du penge. Google betaler dig. Når du har sat alt op – dine opskrifter, dine videoer og dine Google annoncer – så er din business klar til at køre. Din forretning, din hjemmeside, vil herefter passe sig selv og generere penge til dig døgnet rundt. En hjemmeside med annoncer er online passiv indkomst i sin enkleste form.
 • Du producerer dit eget video-kursus om et eller andet emne. Lad os kalde dit kursus: “Yoga-slankekur for unge mødre” (i øvrigt en god niche nu jeg tænker over det). Du bruger tid på at lave et godt produkt som vil hjælpe de unge mødre. Du laver en hjemmeside. På denne side reklamerer du for dit fantastiske video-kursus. På hjemmesiden er der også en eller anden form for shop hvor man kan købe adgang til video-kurset. De unge mødre betaler via PayPal, Visa eller netbank. De får adgang til dit kursus og kan begynde at bruge det. Som du kan se vil også denne business passe sig selv så snart du har sat alt op. Den kører også 24/7 hele året. Dette er også online passiv indkomst.

Vi går straks videre med at se på den præcise model jeg vil anbefale dig at bruge. Det er den samme model jeg selv bruger.

Men først – lige en hurtig og vigtig ting du skal vide:

Passiv indkomst med online produkterDu kan ikke gennemføre nogen af modellerne uden en arbejdsindsats.

Der findes ikke nogen online business der er fuldstændig 100% passiv. Ligemeget hvilken forretningsmodel du ender med at vælge – det vil altid kræve en arbejdsindsats at starte den op og vedligeholde den.

For eksempel er du nødt til at researche hvilken forretningsmodel der vil passe bedst til dig og dit temperament. Du er allerede i gang ved at læse denne artikel.

Så skal du sætte din forretning op. Dette betyder at du skal finde en produkt-kilde – enten skal du sælge andres produkter (affiliate produkter) – eller noget du selv producerer (som madopskrifter eller et yoga kursus). Hvis du vælger det sidste er denne del er bestemt ikke passiv. Der skal arbejdes igennem!

Du skal også etablere en tilstedeværelse på nettet. Dette kan gøres på mange måder – den mest almindelige er at lave en hjemmeside. Dette kræver arbejde.

Når først din online passiv-indkomst forretning er oppe at køre, så bør du stadig holde øje med at alt fungerer som det skal. Du vil sikkert også lave et par små-justeringer ind imellem.

Jeg er også sikker på at du sikkert ønsker at din forretning skal vokse. Det betyder at du til stadighed skal tilføje nye produkter og services til din hjemmeside. Dette tager selvfølgelig også tid.

Så altså: Ingen online business er fuldstændig passiv!

Pas nu på trick-tyvene!

OG – lige endnu en vigtig bemærkning fra redaktøren (mig): Når og hvis du kommer forbi internet-sites der påstår at du kan lave en fuldtids-passiv-indkomst-forretning med nogle få museklik – så lad være med at spilde dine penge og din tid på dem. Det er simpelthen ikke rigtigt. Det er bluf og humbug!

Lad os konkludere: At starte en online business der genererer en passiv indkomst kræver en masse arbejde i opstartsfasen. Men – når alt er oppe at køre og fungerer som det skal – så kan forretningen vedligeholdes med en relativ lille indsats. Hvis du ønsker at udbygge din forretning skal du smide en ny omgang arbejde i puljen.

Det er tid til at komme i gang med alt det sjove. Er du klar til at lave din egen online passive indkomst?

Perfekt! Så går vi videre….

Min forretningsmodel

Jeg vil nu komme med min anbefaling af hvilken forretningsmodel der fungerer bedst. Den, efter min erfaring, sikreste og billigste måde at starte din egen online passive indkomst.

Jeg har gennem årene personligt afprøvet adskillige forretningsmodeller. Jeg har haft både succeser og fiaskoer. Noget virker godt, noget virker lidt – og noget virker overhovedet ikke.

I dag bruger jeg stort set kun en model til næsten alle grene af min online virksomhed – fordi den virker!

Min model er ikke alene passiv. Den er bygget på et meget solidt fundament, hvilket gør at den ikke er super udsat for de altid skiftende vinde på internettet. Modellen er også fuldt skalerbar – dvs. hvis du bliver ved med at arbejde på den,  så kan den med tiden indbringe noget der svarer til en fuldtids-indkomst – og mere end det!

Jeg smider lige den helt gode nyhed – så du kan holde modet oppe:

Min forretningsmodel er meget billig at bruge. Det betyder at du kan teste den med nærmest ingen økonomisk risiko. Der kræves ingen store investeringer – kun tid, vilje og vedholdenhed!

Og nu mine damer og herrer – her kommer modellen endelig:

My forretningsmodel består af to meget velkendte komponenter fra internet marketings verdenen:

 • En niche-målrettet blog – og
 • Niche relaterede affiliate produkter

Sådan her virker det – Det gyldne overblik:

 • Du bestemmer dig for en niche, et emne, som interesserer dig. Gerne noget du føler en vis passion for.
 • Så laver du keyword research. Du finder long-tail low-competition keywords (søgeord) i din niche
 • Du skriver en ordentlig bunke kvalitets-artikler med afsæt i de enkelte keywords. Disse artikler skal alle være relateret til din hoved-niche.
 • I dine artikler skal du fokusere på at hjælpe dine læsere. Giv dem god og relevant information. Gerne i et let læseligt og underholdende sprog.
 • Find et antal affiliate produkter som relaterer til din niche. Gør dig umage med at finde produkter du tror på kan hjælpe dine læsere.
 • Up-load det hele til en blog/hjemmeside du ejer.
 • Installer affiliate links i dine artikler – eller skriv hele anmeldelser af nogle af produkterne og link til disse fra dine artikler.
 • Fordi du giver dine læsere god og værdifuld information vil de belønne dig med deres tillid. Dette betyder at dine læsere med meget større sandsynlighed vil købe nogle af dine produkter.
 • Din læser forvandler sig til, også, at være din kunde – han køber et produkt via dit affiliate link. Du tjener penge.
 • Du behøver ikke at betale for annoncering. Fordi du kun skriver gode informative artikler som dine læsere virkelig har glæde af, vil du snart blive opdaget af en af internettets supermagter: Google. Googles hovedformål her i “livet” er, at give sine brugere den bedst mulige information om et givent emne – eller niche. Dine artikler har denne kvalitet.
 • Efter et stykke tid vil Google begynde at betragte dig som en “autoritet” i din niche. Én der ved hvad han taler om. Google elsker autoriteter og vil begynde at ranke dine sider højt i søgeresultaterne for dine keywords. Med de rette keywords og kvalitets-artikler ender du på side ét i søgeresultaterne.
 • Dette betyder GRATIS TRAFIK – gratis besøgende til din blog/hjemmeside. Ingen annonceudgifter – yeah.
 • Fordi du nu er venner med supermagten Google så vil din forretning aldrig “gå ned”. Så længe Google findes på nettet – lige så længe vil din forretning også findes. Hvis dét ikke er et solidt fundament – så ved jeg sgu´ ikke hva´ er!
 • Når alt dette indledende arbejde endeligt er gjort – så har du en fuldt fungerende online business der genererer en passiv indkomst. Din forretning er åben 24/7, hele året rundt. Google sender besøgende til din side. De besøgende læser dit fantastiske indhold og føler sig godt informeret. Nogle af disse besøgende køber dine affiliate produkter. Du tjener provision hver gang de køber.
 • Det var det. Du har din egen online passiv indkomst forretning. Tillykke.

Nu tænker du måske bekymret på hvad din blog skal handle om. Om dine interesser og din passion overhovedet deles af andre.

Du tænker måske også på om du i det hele taget er i stand til at skrive konge-godt indhold til din blog. Gode informative artikler.

Jeg siger bare: Ta´ det roligt Dude!

Passiv indkomst med online produkterHvis du kan læse og skrive, så kan du absolut gøre det her! Du behøver ikke at være forfatter eller have en universitetsgrad i dansk litteratur. Hvis du er i stand til at dele din begejstring for din interesse med dine læsere – så er alt fint. Skriv som om du taler direkte til din læser – og gør dit bedste for at hjælpe din læser. Det er det eneste det handler om.

Hvis du vil, kan du supplere dine artikler med video. Vis dit smukke fjæs og fortæl din læser hvordan problemet skal gribes an. Det er dog stadig vigtigt med en del tekst. Google kan bedst li´ det skrevne ord.

Om at vælge en niche

Din blog kan handle om hvad som helst. Der er et publikum for alt. Og du kan også finde affiliate produkter der passer til enhver niche. Lad os tage et par eksempler:

 1. Du er en dedikeret katte-person. Du elsker katte. Måske ved du noget om hvordan man holder sin kat ved godt helbred. Skriv en artikel om det. Affiliate produkter: Vitaminer for katte, LED-lys-halsbånd til katte, online bøger om katte.
 2. Din hobby er at lave smykker. Skriv om det. Du laver videoer hvor du viser hvordan man laver nogle bestemte smykker. Affiliate produkter: Smykke-værktøj og materialer. Dit eget produkt: Et video kursus hvor man kan lære at lave 10 forskellige af dine smykke-typer.
 3. Do laver selv en masse yoga. Du ved hvilke øvelser der er gode for hvad. Du skriver artikler om hvordan yoga kan afhjælpe bestemte fysiske og psykiske problemer. Affiliate produkter: Naturmedicin, online videokurser, yoga måtter. Dit eget produkt: Et begynder yoga kursus for folk over 50.

Har du fanget det? Du kan lave en blog om hvad som helst. Bare du selv har en vis viden om og interesse i emnet.

Og – jeg siger det igen: Du kan totalt gøre det her – hvis du virkelig gerne vil. Du kan skabe din egen online business der vil generere en passiv indkomst til dig.

Hey!! – Jeg forstår selvfølgelig godt at du, lige nu, føler dig både overvældet og en smule forvirret over al den information du har fået. Der vil også være ting og begreber i teksten du ikke helt forstår.

Det er helt OK. Be cool. Jeg er her stadig for at hjælpe 😀

Hør lige her!

Jeg har skrevet en hel artikel hvor jeg går mere i dybden med det hele. I artiklen ser vi nærmere på enkeltdelene i business modellen. Du får også nogle mere praktiske anvisninger til hvordan du kan komme i gang.

Du kan finde artiklen på dette link:

Hvordan starter man en blog – Og tjener penge på den (Åbner i ny fane)

OBS. Vær opmærksom på at den model jeg beskriver kun virker hvis den bliver sat korrekt op. Og husk at det kræver en masse indledende arbejde før du kan begynde at tjene penge. Det tager simpelthen tid at producere en masse godt indhold til din nye blog.

Dette er i virkeligheden den primære årsag til, at ikke alle i denne verden har en blog der genererer passiv indkomst. Meget få mennesker har den viljestyrke og vedholdenhed det kræver at lave de første måneders arbejde.

Hvad med dig? Har du tålmodighed, vedholdenhed og viljestyrke?

Husk på – når først du er kommet igennem det indledende slæb – så har du en velfunderet online business. En business der vil lave en passiv indkomst til dig i mange år frem i tiden.

Det er din præmie!

Vil du vide mere – så læs min næste artikel:

Hvordan starter man en blog – Og tjener penge på den (Åbner i ny fane)

De afsluttende ord

Tak fordi du kiggede forbi. Jeg håber du fandt både information og inspiration i denne artikel.

Før du kaster dig frådende over næste artikel – vil du gøre mig den tjeneste at smide et par ord i kommentar-boxen? Spørgsmål er også velkomne. Jeg tjekker kommentarer et par gange om ugen – så du skal nok få et svar.

Det var det hele – min hjerne er tom for ord.

Må freden og den passive indkomst være med dig,

Niels

FreeLivingAcademy.dk

Yeah - Følg & Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *