Hvad sælger godt på nettet – Guide til online indtjening

Hvad sælger godt på nettetHerligt! Du vil gerne sælge ting på nettet. Du vil gerne tjene penge på disse ting. Du vil med andre ord gerne starte som online marketer. Og fordi du ikke er en total idiot starter du med at spørge dig selv – hvad sælger godt på nettet.

Det er et godt spørgsmål som man siger. Men ikke et spørgsmål som kan besvares på nogle få linier – i hvert fald ikke hvis svaret skal være rimeligt fornuftigt – og hvis det skal kunne bruges til noget.

For at kunne give dig et kvalificeret svar, er vi nødt til lige at se på hvorfor du egentlig stiller dette præcise spørgsmål.

Men først….

Hvad ved jeg egentlig om det her?

Jeg er Niels Andersen og jeg er indehaver af – og ansvarshavende redaktør på denne fantastiske blog Free Living Academy. Jeg har selv arbejdet med online marketing siden omkring 2013. Jeg har brugt størstedelen af min fritid på at researche og afprøve alle mulige modeller indenfor online marketing. Jeg har haft mine fiaskoer – men i dag har jeg heldigvis flest succes’er med mine online aktiviteter. Jeg tjener penge på mine sites.

I denne artikel vil jeg fortælle dig om nogle af de erfaringer jeg har gjort – og dette vil forhåbentlig inspirere dig til at angribe bæstet “online marketing” på den – efter min mening – rigtige måde.

Så – lad os rykke…

Hvem er DU – og hvad er det du gerne vil opnå?

Jeg kender dig jo ikke (endnu). Men jeg vil gerne have lov til at komme med et gæt på hvorfor du gerne vil starte som online marketer.

Altså – folk som gerne vil kaste sig ud i online marketing gør det fordi de gerne vil tjene penge. Det gætter jeg på også gælder for dit vedkommende.

Måske vil du bare gerne tjene en ekstra skilling online – og ha’ det sjovt mens du gør det. Eller måske vil du allerhelst bygge en fuldtids business med en fuldtids indtjening – så du langt om længe kan sige farvel til dit r*v-kedelige borgerlige job.

Her er de gode nyheder – begge ting kan lade sig gøre! Det er mest et spørgsmål om hvor meget tid du kan og vil investere i projektet. Og – det er også vigtigt at du bruger din tid rigtigt. Det er præcist det jeg vil snakke lidt mere om.

Der er noget galt med dit oprindelige spørgsmål

Lad mig sige det som det er: Du stiller simpelthen det forkerte spørgsmål!

Du skal ikke spørge hvad der sælger godt på nettet. Du skal derimod spørge:

Hvordan sælger man godt på nettet”!

Uden at gå i detaljer kan jeg afsløre, at du kan sælge hvad som helst på nettet. Det er nemlig ikke så meget et spørgsmål om hvilken vare du sælger. Det handler meget mere om hvorvidt du kan skaffe kunder i butikken – og de rigtige kunder.

Mange nybegynder-marketers knækker nakken fordi de fokuserer på de forkerte ting. Selvom de finder gode og populære produkter til en fornuftig pris – så må de opgive fordi de kun kender én måde at skaffe kunder på – betalte reklamer.

Og betalte reklamer er dyre – meget dyre. Så dyre at den grønne online marketer må indse at det er umuligt at lave et overskud på den nye forretning. Han må opgive. Han må dreje nøglen om. Slut med den drøm.

Jeg vil derfor bruge resten af denne artikel på at fortælle dig om den forretningsmodel jeg selv bruger. En forretningsmodel jeg tjener online penge på – en model der slet ikke bruger betalte reklamer.

En målrettet blog er gratis reklame!

Modellen er bygget op omkring hvad jeg kalder en niche målrettet blog – kombineret med salg af affiliate produkter. Det gør ikke noget at du ikke helt forstår disse begreber – jeg skal nok forklare hvad det er og hvordan det virker.

Jeg vil også sidst i artiklen henvise dig til en undervisnings-platform hvor du kan finde den gældende Step-by-Step Guide om emnet. Undervisnings-platformen og guiden er på engelsk – der findes ikke noget brugbart på dansk.

Alt hvad du lærer i Step-by-Step guiden kan direkte overføres til en dansk online forretning – eller du kan vælge at gå efter det engelsk-sprogede marked. Det er helt op til dig.

Er du interesseret? Så læs trygt videre.

Vi dropper altså det oprindelige spørgsmål – hvad sælger godt på nettet. I stedet koncentrerer vi os om: Hvordan laver jeg en online forretning der giver overskud. Okay?

Først får du min “sådan cirka” definiton på en god online business. Det er altid en god ting at have et mål at sigte efter. Det sikrer at vi ikke spilder tid og kræfter på de forkerte ting.

Igen – det er ok hvis du ikke helt forstår alle begreberne i min definition. Jeg forsøger at forklare det hele som vi kommer fremad.

Min definition på en god online business

Min egen definition på en god online business er noget i denne retning:

 • Forretningen vil over tid generere overskud – du skal have flere penge ud end du putter ind.
 • Indtjeningen skal være stabil – du skal kunne stole på at din forretning indtjener mere eller mindre det samme hver måned. (Eller indtjeningen skal være stigende).
 • De penge du tjener skal på en eller anden måde stå mål med den tid du investerer i projektet – vi gider ikke bruge 40 timer om ugen på at tjene kr. 100.
 • Forretningen skal bygges på et solidt grundlag – den må ikke være alt for sårbar overfor de altid skiftende vinde på internettet.
 • Forretningen skal være skalérbar – det skal være sådan, at jo mere du arbejder på din forretning, jo mere overskud kan den genere. Den skal kunne udvides.
 • Forretningen skal være legal og moralsk sund – du skal kunne stå ved alt hvad du laver i din forretning. Du leverer god, ærlig og gennemsigtig service til dine kunder.

Dette er efter min mening det mål du skal sætte for din forretning – helt fra starten. Hvis du arbejder ud fra denne definition vil det også synes både sjovt og spændende at opbygge din forretning.

Det er denne definition jeg bruger for samtlige grene af min online business. Alt hvad jeg foretager mig kan jeg stolt sætte mit navn bag. Dette skaber tillid fra mine kunder og mine følgere. Og her er lige et gyldent faktum til dig:

Tillid og et godt omdømme er dine mest værdifulde aktiver online! 

Læs lige den igen! Og husk det! Du må aldrig falde for fristelsen og blive en smule for “smart”. Ingen “små hvide løgne”. Det vil i sidste ende skade dit omdømme og din forretning.

Keep it nice and clean, people!

Det er tid at tage nogle beslutninger

Så, altså – hvis du er i gang med at lede efter nogle nemme løsninger – at etablere en online indkomst med et trylleslag – så er du kommet til det forkerte sted. Du behøver ikke at læse videre.

Min forretningsmodel kræver en lille økonomisk investering – og rigtigt mange timers arbejde før det kører. Hvis du ikke er klar til dette er det på tide vi skilles. Jeg ønsker dig alt mulig held med at finde en lettere løsning. (Og – ta’ lige og lav et bogmærke for denne side – vi ses nemlig igen når du finder ud af at der ikke findes nogen “nem” løsning!)

Til dig – den seriøse nye online marketer – lad os rykke videre og se nærmere på min forretningsmodel.

Sådan her virker “dyret”

Lad os først tage et kig på de store linier i min forretningsmodel – et overblik. Senere ser vi nærmere på de enkelte komponenter.

Hvis du bygger din forretning over denne model behøver du aldrig at bekymre dig om betalte reklamer. Til gengæld kræver modellen ret meget arbejde i opstarts-fasen. Herefter bliver det lettere.

Min forretningsmodel i store træk:

 • Bestem dig for en afgrænset niche – et emne – du vil arbejde med.
 • Opsæt en blog der handler udelukkende om denne niche – og intet andet
 • Lav research og find ud af hvilke keywords (søgeord) folk bruger i Google når de leder efter information i din niche.
 • Vælg et enkelt keyword med lav konkurrence. Skriv en artikel – et blog indlæg – omkring dette præcise keyword.
 • Lav research og find affiliate produkter i din niche. Find produkter du mener kan hjælpe og gavne dine kunder.
 • Tilmeld dig som affiliate for det pågældende produkt
 • Skriv en anmeldelse af produktet og udgiv den på din blog. Din anmeldelse skal indeholde dit affilate link til produktet.
 • I din søgeords-målrettede artikel laver du et internt link til din anmeldelse.
 • Dine kunder læser din artikel og din produkt-anbefaling. De vil have tillid til din anbefaling. Nogle af dine kunder vil klikke på dit affiliate link og købe produktet. Du får kommision af salget – du tjener penge.
 • Google vil begynde at belønne dig med bedre rankings efterhånden som du udgiver flere og flere artikler. Dette betyder at du efterhånden får flere kunder.

Synes du det lyder indviklet? Bare rolig. Det er ikke så svært i virkeligheden.

Det vi gør er, at kombinere to stærke komponenter fra online marketer verdenen: En målrettet blog og affiliate produkter.

Om affiliate produkter

At være affiliate – at være “affilieret” – med et produkt betyder simpelthen at man har lavet en aftale med ejeren af produktet. Denne aftale går ud på, at hver gang du som affiliate sælger produktet gennem dit personlige affiliate link – så får du provision af salget.

Det er ret nemt og som regel gratis at blive affiliate for et produkt. I Step-by-Step Guiden kan du finde hjælp til hvordan du laver disse aftaler.

På din målrettede blog kan du have mange affiliate links til mange produkter. Det fantastiske ved affiliate marketing er, at du aldrig behøver at bekymre dig om at have varer på lager. Du skal kun koncentrere dig om at skaffe kunder til dit affiliate link.

Om den målrettede blog

At en blog er målrettet betyder, at alt indhold på bloggen udelukkende handler om et afgrænset emne – en niche. Hvilken niche du vælger at koncentrere dig om er grundlæggende ikke vigtigt.

Det er mere vigtigt at du vælger en niche du véd noget om, eller er interesseret i, eller er passioneret omkring. Dette gør det meget nemmere at skrive gode og relevante artikler på din blog. Det gør det simpelthen sjovere at lave indhold.

Du kan finde affiliate produkter i næsten hvilkensomhelst niche. Det betyder at du kan tjene penge i nærmest hvilken som helst niche.

Efterhånden som du post’er mere og mere godt indhold på din blog, vil Google anerkende at du leverer god information til dine læsere. Google elsker god information. Derfor bliver du belønnet med stadig bedre rankings i søgeresultaterne.

Og bedre søgeresultater betyder selvfølgelig flere besøgende – og dermed større omsætning på dine affiliate links.

Din online business er nu en realitet

Når du har fået de to komponenter – den målrettede blog og affiliate links – til at arbejde smukt sammen, så er din online business en realitet. Du vil begynde at få affiliate salg og dermed få provision på dine affiliate produkter. I starten vil der ikke være så mange salg – det tager tid at lave en målrettet blog med masser af godt indhold.

Men, efter et par måneders arbejde på din blog, vil du begynde at opleve et stigende salg. Du vil begynde at ranke godt i Google og du vil opleve vedholdende trafik p.g.a. dine gode rankings.

Og, meget vigtigt, du har bygget din online business på et meget solidt fundament. Du er blevet gode venner med en af de allerstørste spillere på internettet – Google.

Fordi du leverer hvad Google allerhelst vil have – god og relevant information – vil du bevare dine gode rankings.

Det betyder, at så længe Google ikke forsvinder – forsvinder din forretning heller ikke!

Du skal også forstå, at det er dig der ejer din blog. Ingen andre. Der er ingen i verden det kan tage din blog fra dig.

Du er ikke afhængig af ting som Facebook hvor et enkelt forkert ord eller billede kan betyde at din konto bliver lukket.

På din blog er du chefen – det er dig der bestemmer!

Hårdt arbejde forude!

Som jeg fortalte dig tidligere i denne artikel, så kræver min forretningsmodel hårdt arbejde – og masser af det. Som beskrevet afhænger dine gode rankings i Google af, at du fylder din blog med god og relevant information. Du skal lave artikler som virkelig kan hjælpe og gavne dine læsere.

Du kan ikke bare copy/paste indhold fra andre sider. Hvis du gør det, så bliver du uvenner med Google. Du er nødt til selv at skabe nyt unikt indhold til din blog.

At skabe alt dette indhold tager tid. Du er derfor nødt til at bestemme dig for at være vedholdende i dit arbejde. Det tager et par måneder før Google virkelig får øje på dig. Men når først Google har opdaget dig begynder der at komme resultater.

Du er nødt til at vise Google at du virkelig vil dette her. At din blog ikke er en døgnflue. Bevis overfor Google at din blog er det bedste sted at finde information i din niche.

Hvis du følger dette råd vil du få en forretning der er totalt stabil og som vil generere overskud til dig i mange år fremover. En forretning der over tid vil kunne lave dig en fuldtids-indkomst – og måske mere end det. Desuden – når du har leveret dit indledende arbejde – er din indtjening passiv. Læs eventuelt mere om passiv indkomst i min artikel Passiv indkomst med online produkter – Sådan gør du! (Link åbner i ny fane)

Start nu – om to måneder har du en fungerende forretning

Okay – lige nu er du totalt overvældet og ret forvirret. Det forstår jeg sandelig godt. Jeg har givet dig tonsvis af information og det tager lidt tid at overskue og fordøje det hele. I know 😉

MEN – lad nu være med at blive hidsig og kaste rundt med din laptop – jeg har jo lovet at hjælpe dig – ikke?

Hvis du gerne vil igang – hvis du kan se det fornuftige i alt det jeg har beskrevet – så har du brug for meget præcise instruktioner.

Du har brug for én der tager dig i hånden og viser dig hvordan man gør tingene rigtigt – skridt for skridt.

Nemli’ – du har brug for den omtalte Step-by-Step Guide!

Step-by-Step Guiden finder du hos et af verdens største online community’s indenfor affiliate marketing – Wealthy Affiliate.

Jeg er selv et stolt medlem af dette community – og faktisk er min blog Free Living Academy et direkte resultat af alt hvad jeg har lært som medlem af Wealthy Affiliate.

For at få adgang til Step-by-Step Guiden skal du bare tilmelde dig hos Wealthy Affiliate – det er ganske gratis!

Jeg har skrevet en anmeldelse af Wealthy Affiliate her på bloggen – du finder den på dette link:

MIN ANMELDELSE AF WEALTHY AFFILIATE – LINK ÅBNER PÅ NY FANE

I anmeldelsen finder du også et link hvor du kan tilmelde dig.

Når du tilmelder dig som gratis medlem får du direkte adgang til Step-by-Step guiden. Du får også mulighed for at starte og hoste hele to blogs ganske gratis.

Du kan forblive gratis medlem så længe du ønsker. Hvis du vil, kan du på et tidspunkt opgradere til et Premium Medlemskab. Dette giver dig adgang til mange flere ting. Bland andet hele 50 hostede blogs!

Tjek min anmeldelse og tilmeld dig HER:

MIN ANMELDELSE AF WEALTHY AFFILIATE – LINK ÅBNER PÅ NY FANE

Vi lukker og slukker

Det var det. Jeg håber du har fundet både hjælp og inspiration i denne artikel.

Gider du måske lige at smide en kommentar nedenfor. Eller har du spørgsmål?

Jeg tjekker kommentarer et par gange om ugen – jeg skal nok svare…..

Tak fordi du læste så langt.

Jeg ønsker dig held og lykke med din nye forretning.

Vi høres ved – Niels

Yeah - Følg & Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *