Bliv blogger og tjen penge – Del din viden

Bliv blogger og tjen pengeDe fleste bliver overraskede når de får at vide, at stort set alle kan lave en online indkomst ved at blogge. Bliv blogger og tjen penge – det ser dejligt nemt ud – men man skal dog lige gøre tingene på den rigtige måde.

Du kan tjene penge ved at undervise på din blog. Det vil sige – at dele din viden. Hvis du har en særlig interesse, hobby eller passion du ved noget om, så kan du sandsynligvis finde interesserede læsere – og dermed tjene penge på din blog.

I denne artikel gennemgår jeg hvad der skal til.

Lige nu er det for eksempel mig der underviser dig. Jeg deler min viden om hvordan man kan tjene penge på en blog. Det er mig der er læreren.

Skal vi lige lave en lærer ud af dig? Og skal vi sørge for at du bliver betalt for din undervisning? Yes?

Så lad os komme i gang.

Advarsel! Nye ord og begreber forude!

Jeg går ud fra at det er første gang du prøver at tjene penge online. Eller at det i hvert tilfælde ikke helt er lykkedes for dig endnu.

Du vil sandsynligvis, når du læser denne artikel igennem, møde nogle ord og begreber som du ikke helt forstår. Men det er helt okay. Bare læs hele artiklen. Efterhånden som vi kommer frem vil jeg forsøge at forklare det hele.

– if not in this article, then in my next article that I will refer you too later.

Du vil sikkert have nogle spørgsmål til sidst. Du er velkommen til at stille dem i kommentarfeltet nederst på siden. Alle kommentarer er i øvrigt velkomne. Jeg vil meget gerne have din feedback på artiklen – på den måde kan jeg forbedre den til de næste læsere.

Jeg tjekker kommentarer mindst et par gange om ugen – så jeg skal nok svare dig.

Vi er alle lærere

Du er også lærer. Måske er det bare aldrig gået op for dig. Prøv lige at overvej det. Hver gang du viser en eller anden hvordan man binder sine sko, hvordan man hugger brænde, hvordan man spiller en guitar-akkord, hvordan man steger den perfekte flæskesteg – så underviser du jo faktisk. Du er læreren.

Overfor dig har du din elev. Din nevø, din kæreste, din ven – en eller anden som har glæde af hvad du fortæller dem. Okay?

I vores dagligdag der underviser vi hinanden hele tiden. Vi gør det gratis fordi vi gerne vil hjælpe vores familie og venner. Til gengæld underviser vores familie og venner også os når vi har brug for hjælp til noget.

Det er altsammen fint. Det er sådan det skal være. Det skal vi ikke lave om på – aldrig.

Der er flere der har brug for din hjælp

Bliv blogger og tjen pengeMen hør lige her. Hver eneste dag er der millioner af mennesker der leder efter informationer på internettet. De har brug for at løse et problem – men de mangler viden.

Hvad nu hvis du har den viden nogle af disse mennesker leder efter. Jeg mener – vi snakker ikke om ekspertviden her – bare helt almindelig viden fra din hverdag, fra dit job, fra dine hobbyer – hvad som helst du bruger din tid på.

Lad os tage et eksempel på hvad folk kan finde på at søge efter. Eksemplet er bare grebet ud af den blå luft. Vores hovedrolle er Farmand.

 • En familie skal på deres første campingtur nogensinde. Det går op for Farmand at han aldrig har prøvet at tænde et lejrbål. Han ved godt det er noget med brænde og tændstikker – men hvordan man gør det bedst muligt – det ved han simpelthen ikke.
 • Farmand vil meget nødig gøre en dårlig figur foran familien – især ungerne – så en uges tid inden afgang sniger han sig til at søge på Google: “Sådan laver du et perfekt lejrbål”

Lad os nu forestille os at du har en blog eller en hjemmeside om Udeliv eller Natur. I en af dine artikler har du lavet en letforståelig guide til “Sådan laver du et perfekt lejrbål”. Du har for eksempel også lavet en video hvor du viser hvordan man gør.

Farmand finder din artikel og din video. Han er lykkelig over at du sådan ganske gratis giver god og brugbar information. Wow.

Bliv blogger og tjen penge

I slutningen af din guide nævner du, at det kan være en RIGTIG god ide at medbringe en vandtæt stormlighter til at tænde bålet med. Det kan også være en god ide – for begyndere – at medbringe nogle optændingsblokke hvis der er chance for regn og vind. Og – når vi snakker om regn – har du husket at pakke regnslag til hele familien? Almindeligt regntøj er okay – men hvis man skal hygge rundt om bålet er det altså federe med regnslag.

Hvad var det lige der skete her?

Du leverede en masse god og gratis information til Farmand om optænding af bål – meget brugbart og nemt at forstå.

Farmand er glad og synes at du er en helt: “Sikke en fed type. Han løste lige mit problem. Ham ka’ jeg godt lide. Han ved hvad han snakker om. Sådan en rigtig udendørs type.”

Men udover at dele din viden med Farmand – at undervise ham – så gjorde du også noget andet. Du introducerede et par andre ting som Farmand bør overveje: Har han det rigtige gear til at tænde bål med – og har han det bedst mulige regntøj?

Hvis Farmand ikke har de ting du nævte – så kan det jo være at han gerne vil købe dem. Forstår du – Farmand stoler nu på dine gode råd – i hans øjne er du jo en cool udendørs type.

Og se nu der! Lige der ved siden af din artikel om båltænding har du minsandten et link til en online shop hvor Farmand kan købe lige de ting du nævnte. Farmand klikker på linket og køber hvad han mangler.

Når Farmand køber i shoppen – så tjener du penge!

Hvad? Hvordan er det muligt?

Det er muligt fordi de links du har på din blog er såkaldte affiliate links. Du er en affiliate til de produkter eller shops du linker til. Du har en aftale med ejeren af produkterne eller shoppen, at hver gang nogen køber gennem dine links – så får du provision af salget.

Sådan fungerer det. Du tjener nu penge ved at undervise folk. Du tjener penge på din blog.

Hvilken viden har du – hvad kan du undervise i?

Det ovenstående var bare et enkelt eksempel. Som du nok kan forestille dig kan modellen bruges indenfor stort set ethvert område eller emne – enhver niche, som vi siger i internet marketing terminologi.

Hvordan kan du hjælpe folk? Hvad er dine interesser? Hvad er du passioneret omkring? Hvilken viden har du at dele? Hvad kan du undervise i?

 • Laver du snedkerarbejde? Skriv om det og lav videoer. Affiliate produkter: Værktøj og video kurser.
 • Er du “Juicer”? Del dine opskrifter og lav videoer. Affiliate produkter: Juicepressere, online shops med økologisk frugt.
 • Er du blevet rask efter en ulykke? Del med andre hvordan du klarede dig igennem. Lav videoer med øvelser der hjalp dig. Affiliate produkter: Træningsudstyr, kurser i mental styrke.
 • Elsker du hunde? Skriv om hundetræning og lav videoer. Affiliate produkter: Hundemad, online hundetræning-kurser, halsbånd med lys

Jeg behøver vist ikke fortsætte. Du har har forstået er jeg sikker på. Vi har allesammen en eller anden særlig viden – og et eller andet sted derude er der nogen der leder efter denne specifikke viden.

Hvis du vil tjene penge på at blogge – ved at undervise på din blog – ved at dele din viden på din blog – så er det bare at bestemme sig for at gøre det. Hvis du kan skrive dansk eller et andet sprog – eller hvis du kan lave en video – så er det bare at gå i gang.

Alt det tekniske

Jeg er selvfølgelig helt med på, at du ikke er fuldt udstyret til at starte din egen undervisnings-blog – bare ved at have læst denne ene artikel. Derfor vil jeg lige om lidt give dig et link til en af mine andre artikler. I denne artikel kan du finde mere praktisk information om hvad du skal gøre for at sætte en blog op – og tjene penge på den.

Men lige her og nu – lad mig lige give dig et overblik over hvad du i store træk skal gøre for at din blog kommer til at fungere.

Sådan her ser opskriften ud – i grove træk:

 1. Bestem dig for hvad du gerne vil undervise i. Hvad er din niche. Dit område. Din viden.
 2. Lav søgeords-research. Find søgeord med lav konkurrence. Disse søgeord er hvad folk i virkeligheden skriver i fx. Google.
 3. Skriv en god artikel omkring alle de søgeord du finder.
 4. Opret dig som affiliate for de produkter eller shops du ønsker at promovere. Få dine egne personlige affiliate links.
 5. Opload det hele til din blog. Din blog er hvad vi kalder “niche targeted”. Det betyder at alt indhold på din blog udelukkende handler om et begrænset emne – din niche. Dette er meget vigtigt. Det hjælper Google med at forstå hvad din blog som helhed handler om. Det vil hjælpe dig med at få gode placeringer i Google søgeresultaterne for dine søgeord.
 6. Dine kommende besøgende søger i Google. De bruger nogle af de søgeord du har fundet. Fordi du har en meget niche orienteret blog med god information dukker du op højt i Google søgeresultaterne.
 7. Din besøgende ankommer til din blog. Han læser din artikel og ser din video. Han er glad for den information du deler. Det du lærer ham.
 8. Du anbefaler nogle produkter til ham. Nogle af dine besøgende vil så klikke på dine affiliate links og købe noget – du tjener din provision af salget.
 9. Det er det hele. Du tjener nu penge på at undervise på din blog. Tillykke.

Som sagt – dette var bare et overblik. For at forstå det hele skal du læse min næste artikel.

Men spørgsmålet er: Forstår du at modellen virker ligemeget hvad du skriver om – hvad du vælger at undervise i?

I hvert fald – hvis du kan klare lidt mere information kan du læse min næste artikel. Du får linket lige om et øjeblik.

Lige et par sidste bemærkninger inden vi slutter af:

Det tager tid og vilje

Bliv blogger og tjen penge

Det er kun fair at fortælle dig – inden du går i gang med dit blog-projekt – at det tager både tid og vilje at sætte det hele i gang. Men på plus-siden – de koster nærmest ingenting at komme i gang. Lad mig forklare:

Mange andre typer online forretninger er stærkt afhængige af betalt annoncering. For at få besøgende er ejerne nødt til at købe fx Google Ads. Og det er dyrt!

Men vi gider ikke at betale for reklamer, vel? I stedet investerer vi vores fritid i at lave gode og informative artikler som skaffer besøgende helt af sig selv.

Og hvordan gør man så lige det? Vi følger Googles spilleregler. Googles fornemste opgave er at levere den bedst mulige information til sine brugere. Det er derfor du er nødt til at lave en masse førsteklasses information til din nye niche-targeted blog. På jævnt dansk – du skal skrive en masse intelligente ord – i en masse artikler.

Hvis du fylder din blog med kvalitetsindhold så vil Google få øje på dig. Over tid vil Google belønne dig med bedre og bedre placeringer i søgeresultaterne. Dette vil skaffe stadig flere besøgende til din blog.

Alt dette betyder selvfølgelig også, at du ikke skal regne med at din blog laver særligt mange penge til dig de første par måneder. Du skal betragte denne tid som en slags etableringsperiode. Du bygger din forretning – din blog.

Men når du har overstået denne opstartsfase og du begynder at få besøgende – så kan du slappe lidt af og nyde frugten af dit hårde arbejde. Google vil sende besøgende til din blog – dine besøgende vil være glade for dit gode indhold – Google vil opdage at dine besøgende bruger tid på din blog – og vil give dig endnu bedre placeringer. En rigtig god cirkel at komme ind i!

Du skal også lige være klar over, at denne model hører til i familien: Passiv Indkomst.

Når alt først er oppe at køre på din blog, så behøver du i princippet ikke at gøre mere. Det hele kører på autopilot. Google sender dig besøgende – nogle af de besøgende køber via dine affiliate links – du tjener din provision som bliver sendt direkte til din konto.

Det kan selvfølgelig synes en smule modsætningsfyldt at kalde denne model for Passiv Indkomst når man ser på hvor meget arbejde det kræver at starte det hele op. Men altså – når det først kører så har du i realiteten en passiv indkomst. En model der laver penge til dig 24/7 hele året rundt. Nice!

Er du klar til at gå i gang?

Hvis du har plads til lidt mere information i din overbelastede hjerne – så er jeg klar til at hjælpe dig et skridt videre.

Som nævnt bør du nu læse min næste artikel om emnet her på Free Living Academy. I denne artikel går vi mere i dybden med det praktiske omkring opstart af din blog.

Du kan finde artiklen her:

Hvordan starter man en blog – Og tjener penge på den

Det var sådan cirka det hele. Jeg håber du er blevet lidt klogere på det hele.

Inden du klikker videre – vil du gøre mig den tjeneste at skrive en kommentar i boksen? Eller du er velkommen til at stille et spørgsmål. Jeg tjekker kommentarer mindst et par gange om ugen. Jeg skal nok vende tilbage.

Tak fordi du læste så langt. Ha’ det nice.

Niels

Free Living Academy

Yeah - Følg & Like

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *